Browserspelet Aloriah sprids via Bigpoint

Browserspelet Aloriah som har utvecklats av svenska Devillusion Entertainment kommer från och med 13 december 2010 att vara med i den tyska spelportalen Bigpoints utbud av onlinespel. Därmed når Aloriah mer än 160 miljoner spelare i över 35 länder.

Devillusion Entertainment, som utvecklar strategispelet Aloriah, har fått möjlighet att låta Aloriah bli en del av den Bigpoints utbud av högkvalitativa browserspel. Bigpoint är Tysklands största spelportal, och en av de tre största spelportalerna i världen. Erbjudandet innebär att Bigpoint på samma sätt som med övriga spel på portalen, tar en intäktsandel av Devillusion Entertainment för de intäkter till Aloriah som genereras via Bigpoint. I gengäld exponeras man mot Bigpoints enorma antal spelare världen över.


Browserspelet Aloriah till webbläsaren


Jacom Westman på Devillusion kommenterar


Bigpoint är ett av de främsta ställena i världen för onlinespelare. Det var inte ett svårt val för oss att tacka ja när vi fick möjligheten att vara med och låta Aloriah bli en del av spelutbudet. Dels för att det är en rejäl kvalitetsstämpel på spelet, dels för att vi exponeras för miljontals spelare världen över. Vi hoppas och tror att det här kommer ge Aloriah en rejäl skjuts framåt inte minst då vi redan nu ser att spelet är väldigt populärt bland våra spelare, säger Jacob Westman, utvecklare på Devillusion Entertainment.

Aloriah är ett webbaserat strategispel som utspelar sig i en vikingainspirerad fantasyvärld. Spelaren kan bygga upp sin by och rusta arméer för att kämpa mot fiender, samt ge sig ut på olika typer av uppdrag tillsammans med andra spelare. Aloriah släpptes på nätet i september 2010 och har redan 15 000 registrerade spelare.

Aloriah är ett av flera svenska browserspel som är riktigt intressanta. Ett svenskt onlinespel som är helt annorlunda mot Aloriah är MilMo från Junebud, men samtidigt lika långt fram i utvecklingen. Vi kan även tipsa om bloggen Browsergames MMO som skriver om denna typ av spel, fast på engelska.