Moberg Derma - Aktieanalyser 

Läkemedelsbolaget Moberg Derma gör en nyemission i månadsskiftet novemvember/december 2010 och gör omgående där efter en börsnotering.

Placera.nu har gjort en aktieanalys av Moberg Derma. Rekommendationen blir att man inte ska teckna sig. Fast Placera.nu är inte jättenegativa till aktien, för den riskvillige kan det vara en chansning. Ett kort utdrag från analysen:

"Vår bedömning är att Moberg Derma är ett bra bolag med intressanta produkter, men att man troligtvis hade gynnats av att avvakta något år till med att gå till börsen.

Först då kommer man veta hur pass lyckade de befintliga produkterna är och om marknadspotentialen som beskrivs är rimlig. Aktien kommer nu istället att hamna i förhoppningsfacket med den risk som det innebär. Den typen av bolag har tyvärr inte gått bra på börsen i år.

Rådet blir därför att avvakta med att teckna. I den här typen av förhoppningsbolag kan det bli kraftiga rörelser i aktiekursen under de första handelsdagarna på börsen. Och det kan gå både upp och ned."

Se även videon där Moberg Dermas VD presenterar företaget.


 

Mer om investeringar

Lär dig allt om hur man värderar aktier och företag. Pedagogiska videos helt gratis på AlltOmMarknaden.


Lär dig allt om investment banking, perfekt för dig som är intresserad av att jobba i branschen. Till InvestmentBanking.nu